Amb el conjunt de posts "Crevillent singular" vull cobrir un espai documental, anecdòticament estadístic que fa referència a fets, actuacions, que fan de Crevillent un poble singular, singular en el sentit a què es refereix la 3a accepció del diccionari: "Que es distingeix per alguna cosa inusitada." Unes distincions, siga dit de passada, que ni l'alcalde César Asencio ni la
televisió privada local es veuen amb forces i temps de destacar, atés que van molt
ocupats gloriejant la gestió del primer per part del segon i la
cobertura mediàtica del segon per part del primer (una relació, com veieu, una mica
sòrdida i endogàmica). El mas ordenat de les paraules no especifica si la singularitat del fet és en sentit positiu o negatiu, però la que hui -i successives- em veig empés a destacar és negativa, perjudicial.
La província d'Alacant té 141municipis. D'aquests, n'hi ha 18 que tenen més de 25000 habitants (Alacant, Alcoi,
Benidorm, Calp, Campello, Crevillent, Dénia, Elda, Elx, La Vila Joiosa, Novelda, Oriola, Petrer,
Sant Vicent Raspeig, Santa Pola, Torrevella, Villena, Xàbia). Dels 18 tan sols Crevillent no forma part de la Xarxa de Lectura Pública Valenciana (xarxa de biblioteques públiques). Bé, potser el cas de la biblioteca "Rafael Altamira" del Campello també és "singular", però no tant. Sembla que el Campello tampoc s'inclou en aquesta xarxa, però sí que en forma part el seu magnífic catàleg que, a més, es pot consultar còmodament en línia des d'una web específica ben funcional mentre estàs assegut al sofà o fent-li la pedicura al gos. Crevillent, doncs, guanya en singularitat, ni té web pròpia ni catàleg en línia.
Què suposa que Crevillent no forme part d'aquesta xarxa? Menys accés al coneixement i la cultura, però, sobretot, diners que hem de gastar-nos els crevillentins i que s'estalvia l'alcalde. Si Crevillent en formara part, els contribuents no hauríem de comprar tal o tal altre llibre o haver d'omplir el dipòsit del cotxe per desplaçar-nos a Elx, Alacant... i traure en préstec un llibre d'una biblioteca d'aquesta xarxa (a la qual ens hem de fer socis prèviament, esclar). Gràcies a la xarxa, si necessites un títol que no hi ha a la teua biblioteca te'l porten -en principi- de la biblioteca valenciana on sí que estiga a partir del fons bibliogràfic de més de 100 biblioteques públiques en xarxa. Entre molts altres avantatges.
El funcionari A2. El funcionari A2 no és un personatge de ficció singular (no és compare de l'R2D2 del film Star Wars), tot i que per als usuaris de la Biblioteca "Enric Valor" de Crevillent bé que ho és. Des que l'any 1995 César Asencio (fa 18 anys, una altra xifra carregada de singularitat i simbolisme -se'ns ha fet major d'edat en el cadirot!) ocupa el càrrec d'alcalde no ha trobat un funcionari de la categoria A2 perquè la nostra casa dels llibres forme part de la xarxa esmentada (únic requisit pendent). L'alcalde i la seua aversió als funcionaris de carrera?
Es dóna la paradoxa (totes les paradoxes són singulars) que poblets com Senija (647 habitants!) i Orxeta (921 habitants!) sí que deuen tenir un funcionari A2 (o el requisit equivalent) i una biblioteca que forma part d'aquesta xarxa. Si eixim de la província d'Alacant trobem Aín (la Plana Baixa, 140 habitants) que també compta amb un A2, pel que sembla. Crevillentins, si feu una escapada a la Marina Alta la Pasqua que ve, no espereu vore el funcionari A2 entre les autoritats (guàrdia civil, rector, alcalde, metge i manoles) de la processó de Setmana Santa, que allà no és càrrec singular sinó usual, habitual, n-o-r-m-a-l.
Consulteu els poblets i ciutats que formem part de la xarxa de lectura pública aquí.
En el proper capítol, parlarem de piscines municipals descobertes (o d'estiu). Poseu-vos casc, que la capbussada no porta aigua.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada