dissabte, 13 de juliol del 2013

Salvaslips, banderetes

La meua neboda Laura em té desvanit. Amb tan sols 2 anyets i 8 mesos és tan desperta com una cria de furó. Aquesta setmana, mentre joguinejava aquí i allà a casa de la seua iaia (ma tia Georgina), va descobrir una caixa de Salvaslip que Carmen, la dona de la neteja, tenia a la bossa personal. La va agafar i va començar a desapegar l'adhesiu de cada protector íntim que contenia la caixa, i els va enganxar aquí i allà per tota la casa. Quan acabà va cridar l'àvia perquè veiera el que havia fet: "güela, güela, les banderetes de l'Àngel!" (les banderetes que pengen al carrer en la Festa del barri de l'Àngel). D'aquesta manera, tothom ens hem assabentat de la menstruació de Carmen, i de passada, de la imaginació de Laura.

En el mateix carrer de l'Àngel, una gitana seia aquesta setmana en una cadira. Plantada i darrere d'aquesta, una altra gitana passava els braços per damunt les espatlles de la primera, la qual tenia el coll torçut mirant al cel: la que estava dempeus li feia les celles amb una pinça a la de la cadira. Un sol de taronja quasi a poqueta nit il·luminava la cara de la gitana que es posava una mica més guapa en aquest saló obert d'estètica. Olé.

Hem de fer fora del govern aquesta colla de lladres, corruptes i mafiosos amb corbata que ens nega dia a dia la supervivència. Són titelles de la troika i amants dels monopolis. Contràriament, no treballaré mai de mestre (Rita Barberà trigarà menys a declarar la seua manifesta homosexualitat). L'única oportunitat que trobe per a la docència actualment i per a demostrar la meua vocació és quan alguna gitana del barri dels Palmerars o alguna dona major del de Sant Antoni d'Elx em demana que li llija el contingut de la notificació que em signa. ¿Cartero, me podrías leer lo que pone? Amb tot, no m'agrada llegir-los-les: normalment són infraccions de trànsit o rebuts impagats. És com comunicar als pares els suspesos dels fills.

Enguany proposaré a la comissió de festes de l'Àngel que penge les banderetes que la més sàvia i petita veïna del barri ha dissenyat mai. A més d'originals i ecològiques, són més atractives i amicals que no pas les estanqueres i blaveres que hi pengen cada any.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada