dissabte, 30 de juliol del 2011

Quan les ressaques són en dissabte

Fuster, Féisbuc i Nostradamus

"L'oci és essencialment perniciós. El dia que les màquines, automatitzades o més productives, concedeixin a l'home un lleure gairebé continu -tot és possible-, se'n veuran els estralls. S'accentuarà, per exemple, la tendència de la gent a l'alcohol, a la filosofia i al suïcidi" -Joan Fuster-

Fuster, el Nostradamus de Sueca, veia com s'aproximava perillosament i inexorable Féisbuc a la meua/nostres vides. I veia que el combinaríem amb Orxata Sound System, L'Orquestra Pato Daniel i l'Homenet de Guardamar.

Apropiacions indegudes (de la paraula)

Diccionari: "Salut 1.a. f. MED. Estat en què l'organisme, lliure de malalties, exerceix normalment totes les seues funcions."

Ho torne a escriure, i en negreta, per si no ens ha quedat clar: "Salut 1.a. f. MED. Estat en què l'organisme, lliure de malalties, exerceix normalment totes les seues funcions."

Aleshores, per què El Periódico de Catalunya publica aquest titular: "Dos psiquiatres avaluaran la salut mental de l’assassí de Noruega"?; no hauria sigut més encertat aquest altre titular: "Dos psiquiatres avaluaran la manca de salut mental de l’assassí de Noruega"?; o "Dos psiquiatres investigaran quina malaltia mental pateix l’assassí de Noruega"?

Perquè jo crec que, a hores d'ara, si hi ha alguna cosa clara per a tothom (tret dels preclars periodistes), és que el senyor Breivik està més torrat (en la seua segona accepció "diccionarial") que el socarrat Savonarola.

No és el mateix "la propietat de les paraules" que "la manca de propietat de les paraules". Apropiar-se-les indegudament, tothom, alguna vegada, ha comés aquest pecat escrit. Els qui escriuen "diàriament", més que no pas altres. Per això n'haurien de tenir més cura que no pas la resta de mortals sans.

PS: he de donar les més sinceres gràcies i enhorabones a l'equip directiu de la cadena espanyola Antena 3 per haver-me encomanat, gràcies a les seues "pel·lícules" de sobretaula, l'interés per la lectura en general i la bona literatura en particular.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada