dissabte, 8 de juny del 2013

La lluita pel roll-on

Si alguna vegada compreu desodorant roll-on i hi trobeu un pelet en la bola en el moment d'encetar-lo, heu de saber que els 103 desodorants roll-on que heu comprat anteriorment al llarg de la vida en el vostre supermercat o Druni de costum també havien sigut provats per desconeguts, gent anònima que ha tingut la deferència, això sí, de traure els pelets i les escorfes epidèrmiques de la bola que gira per no causar-vos malestar i poder continuar amb la seua pràctica temeràriament antihigiènica. Cal dir també que hi ha un 10% de desodorants que han estat provats per gent que es depil·la les aixelles, la qual cosa és encara més sinistra: si el costum de depil·lar-se els alerons es generalitza a causa del culte a la imatge, mai no donarem amb una unitat 104 de desodorant que delate aquesta pràctica contra la higiene, una tortura per a qualsevol escrupolós.

Sempre m'he preguntat per què les empreses fabricants de desodorant no incorporen un precinte de garantia per als desodorants roll-on. Els biquinis fa temps que incorporen una compreseta protectora. El taps d'ampolles d'aigua també. Necessite una resposta clara, diàfana, a aquesta incògnita que em corca l'ànima de client pulcre. Aquesta nit no puc conciliar el son a causa d'aquest dubte. Als passadissos dels supermercats he vist fer coses als clients que no creuríeu. Són camps d'experimentació conductual humana.

Amb la crisi la cosa s'agreuja i arriba a límits insospitats. L'abús del roll-on per part de gent aturada, sense recursos o gent rica que aprofita la conjuntura, agreuja la situació: el soroll de l'esprai en flitar-se delataria aquesta acció punible. El refrec amb roll-on és silenciós, amable. La gent se l'emporta a la secció del peix i, allà, s'empalustra a cor que vols perquè els dure dies i dies, sense alçar cap sospita davant les càmeres: els vigilants mai pensen que aquell client s'ha amagat un llobarro sota l'aixella. No és creïble, ans al contrari, seria increïble, pensen, així que ho deixen córrer i conclouen que són clients que deuen estar afectats per algun tipus d'herpes o erupció cutània axil·lar.

Tant d'any fent boicot a l'esprai i els CFC que contenien; tant d'esforç, diners i cartes del client que ha suposat la comercialització i generalització del desodorant d'esfera giratòria humitejada; tanta suor que s'ha vessat fins a aconseguir que els desodorants -sobretot els roll-on- estigueren lliures de parabens, alcohol, colorants i alumini; tan dura que és la lluita de l'hipocondríac.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada