dimarts, 23 de març del 2010

Crevillent en català al programa "Saber y Ganar" (TVE)

Hui dimarts, mentre dinava uns macarrons i veia el programa Saber y Ganar de Tve2, Crevillent era esmentat en una de les preguntes clau: preguntava sobre un àpat tradicional d'una zona de la Península, i jo deia: això ha de ser Alacant o Múrcia, i vés per on, era Crevillent, he pegat un crit -com si no estigués bé del cap- en veure que era el poble i l'esmorzar típic de la Setmana Santa (pa torrat, abaetjo, alls i faves). No sóc gens aficionat a l'esperit fatxa-setmanasanter i tot eixe rotllo, però m'ha alegrat que els presentadors feren servir el català per referir-se al poble (es nota que fan el programa a Sant Cugat). A més, sembla que l'home que posa la veu en off al programa és d'aquesta zona nostra del País (un tal Juanjo) i haurà menejat algun filet perquè li dedicaren uns minuts a l'autèntica capital del Baix Vinalopó (Crevillent; Elx és un barriet nostre dels afores). Si teniu curiositat i ho voleu veure amb detall, i escoltar amb un accent català magnífic el nom d'Elx i Crevillent i el mot 'esmurzar', piqueu l'enllaç (23/03/2010) de sota i aneu al minut 25' (deixeu que es carregue una miquiua). Què voleu que faça, sóc de poble!:

http://www.rtve.es/mediateca/videos/20100323/saber-ganar-23-03-10/727003.shtml?s1=programas&s2=otros-programas&s3=saber-y-ganar&s4=

3 comentaris:

  1. Barri de Crevillent de tota la vida però el més gran i amb diferència!
    Els qui ixen pìtjor parats són els de Santa Pola que són la colònia d'estiu dels del barri crevillenti conegut com a Elx. El barri d'estiu dels de la capital -Crevillent- es diu la Marina del Pinet i és una pedania del barri més gran d'Elx. Totes les pedanies de la capital -Crevillent- són conegudes com el "Camp d'Elx".
    També jo vaig veure el programa. El Juanjo -la veu en off- és del barri d'Elx perquè la del Camp d'Elx -ma muller- segueix el programa i ho sap. Per això es va decidir a fer-li publicitat a la nostra capital històrica: la moreria de Crevillent repoblada en gran part per gent del barri d'Elx després de l'expulsió de 1609.

    Visca Crevillent, la capital del Camp d'Elx! Visca Elx, el barri més gran de Crevillent! ;-)

    ResponElimina
  2. xe que bo xama!! jo vaig vore la foto i vaig pensar lo mateix: serà que el divendres sant mengem el mateix que un altre poble famós o algo, I NO! EL PA TORRAT DE CREVILLENT ERA LA RESPOSTA!! I buscant informació a vore si era vitat he acabat aquí al to bloc or not to bloc.
    Ja te faré alguna altra visita!

    Sito.

    ResponElimina
  3. Salutacions per al Sito i Joan-Carles Martí, a vore si ens veiem aquestes festes a Crevillent, menjant pa torrat, faves i el que faça falta. Amén.

    ResponElimina