dilluns, 12 de setembre del 2011

Aforismes (im)propis

Religió liberal

Si els treballadors no van als mercats, els mercats aniran als treballadors.

(Proverbi mahometà, s. XXI; Vargas Llosa n'és un gran imam)

La mort

Si férem, de la mort, inspectora de treball i hisenda, acabaria amb l’economia submergida en uns pocs dies, netejaríem les finances valencianes, desapareixerien els bitllets de 500€ i les factures en B; el nostre PIB s’equipararia a la mitjana europea. La mort és mà de sant. Té una salut de ferro de dalla, la mort.

Delicatessen

Delicatessen eren els entrepans de llet condensada i cacau en pols que ens fotíem per berenar als anys 80 del segle passat. I les sopes de malta amb rosegons de pa enfarinats amb sucre a caramull quan arribava el fred. Mmmmm.

Passió

Desordre psicològic que cursa amb embadocament, deliris de grandesa pròpia i aliena, episodis obsessivocompulsius, sequedat de boca, pèrdua de gana i escaldament o irritació dels genitals i els òrgans i teixits accessoris. Tots els casos estudiats han demostrat que provoca l’anihilació i volubilitat del seny. En els casos més greus, normalment els literaturitzats, provoca la mort per suïcidi (encara no s’ha demostrat, científicament, la mort a causa del concepte metafísic de la «pena»). Generalment porta aparellades complicacions socials, balafiament de diners, pèrdua de treball, d’amistats i aïllament social, a causa de l’absentisme i de la relaxació del sentit de l’obligació. Entre el tercer i quart any del seu diagnòstic, però, comencen a minvar els efectes de forma gradual i sense necessitat de cap intervenció. No s’han descrit ni es tenen evidències clíniques, fins al moment, de cap vacuna preventina ni tractaments pal·liatius que n'eviten o en disminuïsquen els efectes. L’OMS i la medicina alternativa recomanen, a familiars i amics dels apassionats, paciència, ço és, temps, i una infusió diària de realitat a boqueta nit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada