dimecres, 27 de febrer del 2013

Bromes d'abanillera? No, marihuana valenciana!

Al Fondó de les Neus (les Valls del Vinalopó), i entre la gent que n'és originària, hi ha una dita popular que diu així: "això són bromes d'abanillera", per referir-se a una broma pesada, grollera que hom fa ("abanillera" és el gentilici d'Abanilla, en valencià "Favanella"). Doncs, bé, des d'Esquerra Republicana volem que el tema de la regularització i legalització del conreu, venda i consum de cànnabis no siga una broma d'abanillera ni que es prenga a la lleugera. Per aquest motiu, hem plantejat al ministre de justícia espanyol, en Gallardón, que tracte de forma seriosa i, sobretot, des del sentit comú, aquesta realitat ben viva en el nostre país, en el seu i en la resta d'Europa.

Algunes dades a favor:

-Hi ha 3 milions de consumidors en tot l'estat.

-Genera actualment un volum de negoci de 6 mil milions d'€ (dades oficials de la policia espanyola): si es regularitzara aportaria beneficis per a les arques públiques de tots els àmbits de fins a 300 milions/any.

-Sols a Catalunya existeixen 167 associacions o clubs de consumidors de cànnabis.

-Es poden crear cooperatives de caràcter municipal al voltant d'aquest negoci, fet que fomentaria la creació de nombrosos llocs de treball. Crevillent ja fou, en el passat, un poble que comptà amb grans extensions de cànem amb finalitats industrials i artesanals.

-És un psicotròpic amb unes conseqüències molt menys nocives per a la salut que altres drogues com ara el tabac i l'alcohol, o d'addiccions molt més debastadores, com les que generarà Eurovegas.

-Ajuda a apaivagar els símptomes dolorosos i altres efectes secundaris provocats pels tractaments mèdics (radioteràpia, quimioteràpia...) que combaten el càncer, la sida, etc.

-Una comissió internacional de l'ONU, encapçalada per Kofi Annan i altres mandataris internacionals, va presentar un informe favorable a la despenalització del consum privat (i públic).

En el següent vídeo que adjunte, el diputat d'Esquerra Alfred Bosch, hui ha comparat l'actual controvèrsia del cànnabis a la que hi hagué amb el café durant el segle XVII. El detonant perquè la cafeïna líquida fóra desdemonitzada com a beguda immoral i perversa va venir de la mà del propi papa Clement VIII, que el va tastar i, entusiasmat pel sabor d'aquell beuratge, el va proclamar "beguda catòlica". I polèmica finiquitada. Ara bé, actualment no podem esperar que el nou papa, que el Vaticà és a punt de proclamar, faça una pipadeta a un cigarret d'herba, n'isca una bona fumata blanca i faça santa la maria, perquè l'església actual ha tornat, ideològicament, a temps anteriors als del papa cafeter. Per això, ens toca apel·lar al sentit comú més que no pas al representant de déu en la terra. I ho diu un que ni fuma "café" ni beu "marihuana" ni ho farà mai:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada