divendres, 15 de febrer del 2013

Qui ha dit meteorit?

Després de la corrupció, el tema de la setmana que ara acaba és, sens dubte, el meteorit que ha caigut als Urals i que ha deixat tothom bocabadat. "Ho haveu vist?", han preguntat els de la NASA (The National Aeronautics and Space Administration) als de l'ESA (European Space Agency), i aquests últims han exclamat: "La mare que els va parir!! Si no ho han (pre)vist ells, com volen que ho hàgem fet nosaltres!?". La veïna amb buatiné del segon ha tret el rosari, ha eixit al carrer i ha dit: "ja ho deia el meu difunt marit, que no som ningú". Un codol ens ha recordat que la nostra existència és futil, efímera, que algun dia no podrem pronunciar gaire cosa més que allò de "per on vénen!?". En aquesta partida universal del pedra, paper, tisora, no estaria gens malament que, l'asteroid que passarà fregant la Terra, deixara anar uns fragmentets que s'estavellaren sobre les tisores dels palaus de les Generalitats, les Moncloes, els BC€s i el FMI$. Així guanyaríem la partida, la gran majoria.

El cas és que un bon grapat de conductors al volant han filmat les imatges del meteorit. Autèntiques escenes de pel·lícula mereixedora d'un Òscar pels efectes, això sí, reals. Us hi heu fixat, però, en les bandes sonores horroroses que se sentien a l'interior de tots els automòbils? A banda de la música, tothom ens hem fet la mateixa pregunta: com és que ben bé totes les imatges provenien de cotxes en marxa al bell mig de carreteres russes? I els mitjans de comunicació, sempre amatents a les inquietuds i drets de la ciutadania, se n'han fet ressò: els propietaris russos de vehicles instal·len càmeres en la part frontal perquè la guàrdia civil de Putin, les asseguradores o altres compatriotes són una mica corruptes, vodkaaddictes, mentiders, violents o indocumentats. Les càmeres, doncs, són l'única manera d'evitar els abusos i extorsions de l'autoritat, de demostrar la no culpabilitat d'un accident a la companyia d'assegurances pròpia i aliena i de constatar la trompa i/o mala llet dels conductors borratxos i/o malcarats que l'emprenen a galtades i/o insults.

Aquestes càmeres, les dash cam, han aconseguit crear un subgènere de vídeos a la xarxa, amb què es mostren accidents que fan feredat, batusses o impactes de llamp -qui havia dit meteorit?- que alcancen l'automòbil que et va al davant. S'hi observen conductors que salven la vida miraculosament, fins i tot n'hi ha que aturen el cotxe enmig de la carretera com si esperaren a la cua de la ITV o al pàrquing del Carrefour: tot siga per calfar-li el bescoll al conductor que et precedeix. Us enllace un recull de vídeos perquè al·lucineu amb els autèntics meteorits, uns que van caure en gràcia evolutiva fa milers i milers d'anys: els humans.

Dos vídeos en què dos joves salven la vida miraculosament en un accident i en surten il·lesos:



Un cotxe fregit per un llamp, més propi de dibuixos animats:


Ens fotem hostietes? Vinga, que fa fred!


I ara sí, el protagonista accidental i secundari d'aquest post:


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada